IMG_8175-570x427

Ett långt namn som är svårt att minnas

…det var min första reaktion på Tingens Talan i Teoriernas Tid – en titel som jag nu säkert kommer minnas i många år framöver. Det var namnet på en ambulerande utställning till vilken jag var med och gjorde en katalog som skolarbete hösten 2008.

Klassen delades in i grupper (efter Belbin-metoden – jäkligt misslyckat), som sedan fick komma med förslag på lösningar till uppdragsgivaren Sveriges Konstföreningar. Uppdraget var att ta fram en grafisk form till utställningen och sedan utifrån den skapa en katalog och lite annat marknadsföringsmaterial.

Två uppslag ur katalogenDen grupp som jag var en del av gjorde i mina ögon ett par bra förslag. Det bästa förslaget visade sig dock bli för dyr att producera, något vi fick veta bara några dagar innan vår första presentation. Så vi fick ta fram vår plan B, som också var väldigt bra – men tydligen inte det som damerna från Sveriges Konstföreningar sökte.

Men även det vinnande förslaget var superbra. När det hade blivit valt så stod klassen inför ett vägskäl. Hur skulle vi jobba vidare med detta? Mitt förslag, som klassen valde att följa, var att låta den vinnande gruppen bli en ledningsgrupp och att resten av klassen sedan delades upp i olika produktionsgrupper. Eftersom jag redigerat en hel del för Lundagård vid det här laget så anmälde jag mitt intresse för att vara med och göra katalogens original.

Det såg ut att bli ett ganska stort arbete att göra katalogen vilket resulterade i att originalare-gruppen till slut bestod av ett gäng jävligt drivna och duktiga personer. Lätt den bästa gruppen jag jobbat med under min tid på DVK. Tillsammans så la vi många timmar på att färdigställa katalogen – både dess struktur och layout. Det vi hade fått av ledningsgruppen var en riktning, men mycket var fortfarande öppet – något som gjorde vårt arbete roligt och meningsfullt.

Det svåraste jobbet var helt klart att spika ordningen för de olika artiklarna då vissa var på ett uppslag och andra var på tre sidor börjande på antingen en höger- eller vänstersida. Det blev som ett jätte-tetris. Efter många timmars arbete med papperutskrifter fram och tillbaka så fick vi det till slut på plats.

Jag tror att det arbetet var en viktig del i det fina slutresultatet – en katalog som kommer hjälpa mig att minnas Tinges Talan i Teoriernas Tid.

Läs även vad SvD skriver om själva utställningen Tinges Talan i Teoriernas Tid.

Close