flyga-570x363

Salmiak goes arabic in Liverpool

Jag har sedan ett tag tillbaka jobbat med en barnbok tillsammans med mina vänner Andreas Qassim och Brahim El-Mansouri och arbetet har den senaste tiden verkligen börjat utkristallisera sig. Här om dagen hade vi inlagan till en dummy äntligen klar och nu ska vi, efter lite sista finlir, börja närma oss förläggare för att se hur intresset att publicera boken ser ut.

Boken handlar om grabb som bor i Malmö i en arabisk-talande familj som drömmer att han flyger ambulansflygplan och hjälper olika personer. Men det är ingen rosenröd berättelse. Döden är ständigt närvarande och ett viktigt tema i boken – som har budskapet att man inte kan hjälpa alla, men att man alltid kan göra så gott man kan.

Boken är skriven på arabiska – ett underbart internationellt språk. Faktum är att en tredjedel av alla arabisktalande bor utanför den klassiskt arabiska delen av världen. Som i många stora städer så finns det ett starkt arabiskt samhälle i Liverpool. Där arrangerar man varje år en festival som heter Liverpool Arabic Arts Festival. En av arrangörerna är Andreas pappa och till sommaren så har han bjudit in oss för att ha en uppläsning av boken under festivalen.

Vi kommer vara långt ifrån helt klara med boken då – men det kommer bli så spännande att se reaktionerna från bokens målgrupp. Det är en oerhört spännande och vacker historia, så det kan inte bli annat än succé!

Close