monitter

Monitter – min nya kompis

Igår på mötet inför Øresund Science Region och Øresunds Universitetets tioårsjubileum var oron påtaglig. Micke hade lovat att han skulle fixa en möjlighet för besökarna att twittra upp på en stor skärm. Men ni är det bara en vecka kvar och ännu hade han inte visat något. Vi skulle nog bli tvungna att ställa in den idéen.

Dryga timme senare så presenterade jag detta. Det tog mig, från att aldrig tittat på detta över huvudtaget, googla mig fram till monitter och sätta ihop det du ser. Monitter är grymt! Det är enkelt, men det är nog också det som jag gillar så mycket.

Det är två små javascript som levererar en twitter-feed utifrån en given sökning. Det kan vara på ämnen eller från ett antal givna personer. Man kan också sätta upp fler feeds bredvid varandra på samma sida. Monitter löser allt.

Kärlek!

Efter jag visat det för projektledaren så fick jag bestämda direktiv att ringa moderatorn, Thomas Frostberg, och försäkra mig om att han visste hur twitter funka osv. Ni kan ju bedöma själva här.

Close