Salmiak V.5

Salmiaks blogg når version 5

Med inlägget om bloggens förra redesign fortfarande på framsidan kommer här en ny uppdatering av designen. Stora likheter med den gamla, men också massa göttigt nytt.

Men först måste jag klargöra att jag inte redesignar min blogg för att jag har ont om jobb. Snarare tvärt om. I min worklog ligger massa grejer som ska upp på bloggen och målet är nu att få upp ett gammalt arbete om dagen. Så håll utkik.

Nya designen är en avskalning av gamla – där jag plockat bort i princip allt utom bilderna från förstasidan. Den flytande designen har också vässats till – så test gärna att skala om ditt webbläsarfönster (både på förstasidan och på artikelsidorna).

Numera utnyttjar jag också de underbara nya funktionerna som finns i WordPress 3. Tidigare angav jag topbilden med ett “eget fält” vilket är lite bull. Nu anger jag bara “Utvald bild” och det blir den som lägger sig i topp på artikeln och på förstasidan. Har jag ingen utvlad bild så hämtas första bilden i inlägget och finns det ingen sådan så visas inläggets rubrik på förstasidan. Känns mycket smidigt.

Men det hade vart kul att höra vad du tycker. Har jag skalat bort för mycket? Är det jobbigt med en ostrukturerad förstasida? Saknar du widgets? Låt mig höra dina tankar.

Close