symbol

Har du sett denna logga innan?

Hjärnan spelar gärna en små spratt ibland. Och ibland gör man något som man är helt övertygad om att man sett innan, trotts att man själva precis skapade det ur en lång process. Som om en symbol man sett legat och ruvat under ytan av dem medvetna bara väntande på att få komma ut.

När jag fick fram denna logga till ProReNata så var jag övertygad om att den logga redan fanns. Min kund reagerade precis likadant. Men ingen av oss kunde peka ut vilken logga det var. Var det någon statlig myndighet kanske? Massa googlande utan resultat.

Till slut postade jag loggan på Facebook med frågan “Var kommer denna från?”. Om ingen där kunde identifiera den kanske den ändå var unik. Dagarna gick och många god förslag om in på “fejan” men ingen som träffade rätt.

Uppdraget som jag fick av ProReNata var att ta fram en symbol som fungerade med den profilfärg och typsnitt som de sedan tidigare använt.
– Det behövs något som gör att det är en logga.

ProReNata gör journalsystem för skolhälsovården och behöver alltså något som uttrycker trovärdighet och långsiktighet. Samtidigt är en av deras säljargument att det är okomplicerat och användarvänligt.

Att loggan associeras med myndigheter är med andra ord inte helt fel. Det skapar konotationer till trygghet, långsiktighet och stabilitet. Det kan dock också kännas byråkratiskt och oflexibelt. Något som jag dock hoppas att de mjuka formerna ska motverka.

Vad tycker du? Vilken logga ser du i symbolen?

Close